Ellen van Hulsen

Huidige expositie

22 oktober - 17 november 2023

Ellen van Hulsen

"Plantaardig bewind"

Ellen van Hulsen (Leeuwarden, 1945) heeft haar opleiding in schilderen, etsen en lithografie genoten aan de kunstacademies van Den Bosch, Groningen en Maastricht.

In het verleden heeft zij aanvankelijk voornamelijk etsen en lithografisch werk geexposeerd. Haar recentere werk bestaat uit schilderijen.

Getoond wordt het recente schilderwerk, waarbij - op een na - plantaardige objecten als vertrekpunt hebben gediend bij het creeren van haar beheerst en kritisch uitgebalanceerde schilderijen.

De aangebrachte kleuren en vormen zijn voor ons overtuigend tot een afgewogen harmonieus en esthetisch fraai geheel gebracht. Onder het getoonde werk zijn er die je als geheel abstract zou kunnen kwalificeren, maar er zijn er ook waarin je realistische elementen kunt aanwijzen.

De wijze, waarop deze schilderijen gemaakt zijn maakt, dat wij ze zouden willen aanmerken als intuitief expressieve vaktechnisch hoogstaande werkstukken van een beeldend kunstenaar met een langjarige allround ervaring en een grote kennis van zaken.

Onder het kopje 'komende exposities' kunt u het resterende programma zien dat al bekend is voor 2023.