Galleriehouders

Galleriehouders

Sjouk Wijk (1949) geboren en getogen in Groningen, moeder van een zoon en een dochter en werkzaam bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. In de jaren '80 ontstond de ruimte om bezig te gaan met het maken van fijne portretstudies, eerst met potlood en houtskool en vervolgens met zwart-wit foto's, die in eigen studio werden afgedrukt. Hierbij is een scherp observatievermogen ontwikkeld. De kleur is in haar werk gehouden door gebruikmaking van aquarel en pastel. Thans wordt vooral schilderwerk gemaakt met acryl en op grotere formaten. Wat gebleven is, is de voorkeur voor de weergave van mens en dier met primaire aandacht voor het gezicht. De afgelopen jaren heeft zij met haar schilderijen aan verschillende exposities deelgenomen.

Kors van Bladeren (1947) geboren en opgegroeid in Amsterdam, vader van een dochter. Na het gymnasium en een blauwe maandag weg- en waterbouwkunde aan de T.H. Delft, is in Amsterdam (UvA) de rechtenstudie gedaan en in Groningen (RUG) het kandidaats filosofie gehaald. Professioneel werkzaam als advocaat in Groningen, als commissaris bij een scheepswerf, als coördinator en docent bij postacademisch onderwijs van de RUG en incidenteel als arbiter. Maatschappelijk actief geweest als medeoprichter van de rechtswinkel Groningen, als lid van de juristenwerkgroep van de Waddenzeevereniging en gemeenteraadslid voor D66 in de gemeente Aa en Hunze. Thans nog betrokken bij enkele sociaal-culturele instellingen. Hiernaast heeft hij een aantal juridische artikelen geschreven en diverse schilderijen gemaakt, die in de periode 1990-1997 in Nederland en Duitsland zijn geëxposeerd.

Gezamenlidjk wonen zij landelijk in het Hunzedal ter hoogte van Annen. In 2001 maakten zij het kinderboekje "De avontuurlijke luchtreizen naar en in Tschiertschen van Anner Moeras, de Drentse veenkabouter" met illustraties van de hand van Sjouk Wijk en tekst van Kors van Bladeren. Dit boekje heeft een vervolg gekregen in 2008 met "Anner Moeras op Schiermonnikoog"